Simpozij France Tomšič in njegov čas (30. septembra 2016)ft_simpozij

Simpozij - France Tomšič

Društvo Demos na Kamniškem, Društvo sv. Jakoba, Socialna akademija in KS Šmarca so 30. septembra 2016 v dvorani krajevnega doma v Šmarci organizirali simpozij o Francetu Tomšiču, začetniku slovenske demokratizacije na političnem in sindikalnem področju.

Zbrane so ob začetku predavanj nagovorili predsednik Društva Demos na Kamniškem mag. Igor Podbrežnik, predsednik Krajevne skupnosti Šmarca Matjaž Šporar in dr. Marjeta Humar, prebrani sta bili pozdravni pismi direktorja Socialne akademije Mateja Cepina in Matjaža Šinkovca, nato pa je navzoče pozdravil tudi župan Marjan Šarec. Sledila so predavanja uveljavljenih slovenskih zgodovinarjev, sociologov, ekonomistov in politologov doc. dr. Milana Balažica, prof. dr. Staneta Grande, prof. dr. Bogomirja Kovača, doc. dr. Aleša Mavra, prof. dr. Janka Prunka in dr. Andreje Valič Zver. S pričevanji pa so se dogodku pridružili tudi Tomšičevi sindikalni in politični sodelavci prof. dr. Gorazd Drevenšek, Jože Erčulj, mag. Branko Grims, Andrej Magajna, mag. Igor Podbrežnik in Anton Tomažič.

Simpozij se je zaključil s koncertom domoljubnih pesmi Mešanega pevskega zbora Odmev pod vodstvom zborovodkinje Anice Smrtnik.

Video predstavitev Franceta Tomšiča

Na simpoziju je bila predvajana tudi video predstavitev Franceta Tomšiča, ki je - kot tudi predavanja iz tega simpozija - dosegljiva na Youtube.

Na tem spletišču je v poljudni besedi in s številnimi fotografijami predstavljeno življenje in delovanje častnih občanov občine Kamnik
s poudarkom na njihovem prispevku našemu mestu in občini ter na dejavnostih, ki jih povezujejo s Kamnikom.
Ljubiteljsko spletno stran častnih občanov ureja Branko Novak © 2008 - - kopiranje prispevkov je dovoljeno z navedbo vira